Search
 

Optimas H. Kleinemas GmbH Bedrijfsvestiging


De eerrste Bestratingsmachine wereldwijd T-33


Het aktuele Model Optimas H88


...op Weg naar de Klant


Optimas: een visie blijkt te kloppen....

Het bedrijf Optimas werd in 1978 opgericht in Saterland-Ramsloh door ingenieur Harald Kleinemas. Vandaag de dag runt zijn zoon, Friedrich Kleinemas, het internationaal succesvolle machinebouwbedrijf dat tot de middenstand behoort.

Aan de basis stond het vermoeiende werk van Harald Kleinemas, die zijn eigen terrein bestraatte. Hieruit ontstond het idee om dit zeer tijdrovende en lichamelijk zware werk door een machine te laten uitvoeren. Enkele maanden later ontstond het prototype van een bestratingsmachine. Om deze machine te kunnen bouwen en vervolgens op de markt te brengen, werd het bedrijf Optimas opgericht.

De eerste bestratingsmachine, genaamd T33, werd nog in de autogarage met veel pioniersgeest en doorzettingsvermogen ontworpen en gebouwd. Al direct van het begin af aan was het duidelijk dat Harald Kleinemas met zijn bestratingsmachine een perfecte oplossing voor het bestraten van bouwplaatsen had bedacht.

Er werden vooral veel gesprekken gevoerd met fabrikanten van betonstenen om de functionaliteit van de bestratingsmachine te optimaliseren. Dhr. Kleinemas kwam dankzij veel enthousiasme en standvastigheid zeer overtuigend over met zijn argumenten kosten- en tijdsbesparing. Samen met zijn vrouw Ruth bouwde hij in de jaren hierna een constant groeiend middenstandbedrijf op, met een produktassortiment dat zich concentreert op de rationalisering en humanisering van bouwterrein dat moet worden bestraat.

Vandaag de dag is Optimas Maschinenfabrik H. Kleinemas GmbH met een wereldwijd service- en distributienetwerk en een totale haloppervlakte van 13.400 m² al vele jaren innovatief marktleider op het gebied van „machines voor de rationalisering en humanisering van arbeid op bouwterrein dat moet worden bestraat“, kortom de „specialist voor bestratingstechniek“.